:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Mart 31, 2023   21:20

0

104

Mitropolija crnogorsko-primorska : Đukanović vodi otvorenu anticrkvenu kampanju

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravislavne crkve ocenila je  da kandidat DPS u drugom krugu predsedničkih izbora i aktuelni predsednik Milo Đukanović vodi ,,otvorenu anticrkvenu kampanju" i pozvala građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora i pokažu da je politika podela prevaziđena. 

,,Krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima", ističe se u saopštenju.

Kaže se i da njegovi nastupi kao i ,,govori njegovih promotera" Srpsku Pravoslavnu Crkvu i dalje označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu. Dodaje se i da je ,,očigledno  da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve". 

Ističe se da se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva.

,,Zato ponavljamo naš nedavni poziv vernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve", stoji u saopštenju Mitropolije.

Izvor: T a n j u g ; foto: Profimedia

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva