:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2022   17:06

0

21

Mitropolija crnogorsko-primorska: Ne želimo da učestvujemo u političkim nagodbama

Mitropolija crnogorsko-primorska demantovala je navode da je dala podršku formiranju manjinske vlade u Crnoj Gori i saopštila da ne želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

U vezi sa glasinama koje su se čule da Srpska Pravoslavna Crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska kao deo SPC u Crnoj Gori, nije dala podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, navodi se u saopštenju.

Za Mitropoliju je, kako se navodi, "dragocjena i važna izborna pobjeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija".

"Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere. Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim", navodi se u saopštenju Mitropolije.

Iz Mitropolije podsećaju da su zvanični predstavnici bivšeg režima "zbog ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva