:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Septembar 30, 2020   16:49

0

241

Mitropolit Amfilohije: Opet se vraćamo Kosovu...

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu.

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedorskoj, rekao da smjena vlasti u Crnoj Gori predstavlja kvasac besmrtnosti, vječnosti, neprolaznosti „koji je ponovo ispunio duše ovoga naroda i on je ponovo počeo da vjeruje u vječnu svjetlost”.

Istakao je da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu.

„Vrijeme onih koji su se odrekli Lazara Kosovskoga i njegovog opredjeljenje za vječno Nebesko carstvo, prolazi i svi se opet vraćamo Kosovu. Oni koji su se odrekli Kosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovdje i širom Kosova do Đakovice, koji su 1912. ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu", rekao je Amfilohije.

On je poručio da da ono što je Božije ostaje Božije.

„Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Kosovskom zavjetu koji izvire iz Novoga zavjeta", zaključio je mitropolit Amfilohije.

Izvor: Sputnik.rs

KiMCrna GoraAmfilohije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva