:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Februar 27, 2020   10:25

0

37

Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije večeras predvodi litiju u Podgorici

Vernici u Podgorici večeras će dočekati mitropolita kijevskog i sve Ukrajine Onufrija koji stiže u posetu Crnoj Gori.

Doček mitropolita Onufrija biće organizovan u 18 časova u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Podgorici, nakon čega će predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve, zajedno sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem predvoditi litiju ulicama Podgorice i tako podržati borbu vernika u Crnoj Gori protiv zakona o slobodi veroispovesti.

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, mitropolit Onufrije će u petak, 28. februara u 11.30 časova posetiti Cetinjski manastir, dok će u subotu uz sasluženje arhiepiskopa ohridskog i mitropolita skopskog Jovana, domaćina –  mitropolita Amfilohija i više arhijereja Ukrajinske i Srpske pravoslavne crkve služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u podgoričkom sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, a povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske - praznika Svetog Simeona Mirotočivog.

Nakon liturgije, koja će početi u devet časova, mitropolit Onufrije predvodiće litiju do manastira Svetog Simeona Mirotočivog na Nemanjinom gradu u Podgorici, gde će biti blagosiljan slavski kolač, nakon čega će se litija vratiti do podgoričkog Sabornog hrama.

Izvor: Sputnjik

mitropolit OnufrijeUkrajinaCrna GoralitijeZakon o slobodi veroispovesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva