:

:

TV Most

Foto: Gimnazija Kosovska Mitrovica

clock

Decembar 22, 2021   13:42

0

147

Mitrovački gimnazijalci uručili paketiće mališanima u Gojbulji

Mitrovački gimnazijalci organizovali su povodom obeležavanja 20. decembra – Međunarodnog dana solidarnosti, humanitarnu akciju u kojoj su prikupili 70 poklon – paketića za dečicu predškolskog i školskog uzrasta u Banjama, Gojbulji i Crkolezu.

Tim povodom, gimnazijalci su u pratnji svojih profesora, juče obišli decu u Gojbulji  i uručili im poklone, a već sutra će krenuti put ostalih srpskih sredna na KiM.

„Tu radost je trebalo videti. NAši učenici su shvatili da je veća radost onog koji daje, nego onog koji prima” rekla je za Radio Kosovska Mitrovica direktorka Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici Ivana Milenković.

„U okviru izbornog predmeta koji gimnazijalci imaju već nekoliko godina, i koji se bazira na projektnoj nastavi, naši đaci su došli na ideju da realizuju  humanitarnu akciju, a mi smo ih u tome svesrdno podržali“ istakla je Milenković i dodala da je kao profesor i kao rukovodilac škole veoma ponosna na svoje đake jer su pokazali humanost na delu.

Akcija je počela 15. decembra. U tih pet dana koliko je trajala, učenici su donosili i prikupljali slatkiše i igračke, da bi  20. decembra, na Svetski dan solidarnosti, organizovali veliku akciju u holu svoje škole.

Kada su započeli akciju, priča Milenković, došli su na ideju da je omasove, pa su trgovinama po gradu dostavljali flajere u kojima su ih pozivali da se priključe njihovoj akciji i doniraju paketiće kako bi praznična radost stigla do što većeg broja mališana na  Kosovu i Metohiji.

Odziv trgovina je bio nikakav, ali ipak, đaci su uspeli sami da, uz pomoć roditelja i profesora,  prikupe dovoljno sredstava i pripreme 70 paketića.

„Poručujemo svima da se ugledaju na naše gimnazijalce. Iz generacije u generaciju, oni predstavljaju budućnost našeg grada – svojim delima, radom, odličnim uspehom koji ostvaruju na fakultetima, ali i humanošću koju pokazuju kroz ovakve akcije“ poručila je Milenković i poželela svima mnogo zdravlja u narednoj godini, jer kako je rekla „kad imamo zdravlje, sve dalje možemo lako da rešimo“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicaGojbuljaGimnazijanovogodišnji paketići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva