:

:

TV Most

Foto: PU "Danica Jaramaz"

clock

Novembar 28, 2019   13:14

0

256

Mitrovački predškolci pobedili na festivalu scenskih minijatura

Na šestom Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu, deca predškolskih grupa PU "Danica Jaramaz" iz Kosovske Mitrovice,osvojila su prvo mesto dramskim nastupom "Osam vekova kroz nebesko carstvo".

Predškolci “Danice Jaramaz”, zahvaljujući finansijskoj podršci Privremenog opštinskog organa Kosovska Mitrovica, po prvi put su učestvovali na ovom festivalu zajedno sa svojim vaspitačicama, i kako su za Kontakt Plus radio naveli, “učinili ponosnim naš grad i našu ustanovu”.

Na ovogodišnjem šestom Festivalu scenskih minijatura, koji je održan u minula dva dana u leskovačkom Kulturnom centru, izvedeno je 19 predstava i 5 minijatura u kojima učestvuje više stotina mališana uzrasta od 5 do 15 godina iz svih krajeva Srbije.

Pored predškolaca iz Kosovske Mitrovice, učestvovavalo je još 20 ekipa iz Zaječara, Valjeva, Kraljeva, Požarevca, kao i osnovnih škola iz Leskovca. 

U pratećem programu održani su: likovna radionica, druženje sa pesnicima i piscima, kao i likovna izložba. 

Festival scenskih minijatura specifičan je po tome što na njemu deca uzrasta 5-15 godina mogu da prikažu kratke igrane forme kao što su dramuleti, igrokazi, plesne i akrobatske tačke, pantomime.

Kako ističu organizatori, Festival scenskih minijatura  zauzima značajno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji s obzirom na to da ima za cilj podsticanje dece da se bave scenskim izrazom.

Ovogodišnji  Festival scenskih minijatura podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije sa  250.000 dinara.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMPU "Danica Jaramaz"Festival scenskih minijatura
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva