:

:

TV Most

clock

Oktobar 03, 2019   18:05

0

146

Mitrovčani:Izlazak na izbore važan za opstanak Srba na KiM

Građani Severne Mitrovice smatraju da Srbi u što što većem broju izađu na izbore u nedelju jer od rezultata tih izbora zavisi njihov opstanak na KiM.

Većina građana nije bila raspoložena da komentariše predstojeće izbore, a oni koji su hteli pred kameru Tanjuga poručuju da jedino podrška izbornoj listi iza koje stoji država Srbija, garantuje bolju budućnost Srbima.

Mitrovčanin Dragoslav Simić kaže da će izaći na izbore i da je to za njega građanska dužnost, kao i da je važno za opstanak severa KiM i enklava da Srbi u što većem broju izađu na glasanje:

"Glasaću za najbolje, neću da idem protiv svoje države. Očekujem posle izbora da bude bolje".

Simić veruje i u rešenje kosovskog pitanja i kaže da albanska strana mora da popusti i shvati da ne može sve da dobije.

Srbima na KiM, kaže, mnogo znači podrška države Srbije i optimista je oko budućnosti, pošto, kako kaže, "u Srbiji imamo jako rukovodstvo"

Gojko Kvrgić, koji je tokom akcije "Oluja" iz Hrvatske izbegao u Kosovsku Mitrovicu će izaći na izbore i ne krije da će glasati za listu koju podržava država Srbija.

Dodaje da će biti dobro ako Srbi izađu na izbore u što većem broju.

I Zdravko iz Kosovske Mitrovice je kratko prokomentarisao da će u nedelju izaći na biralište ker je to važno, kaže za opstanak Srba na KiM, a na biralište će i njegov sugrađanin Kujtim Skenderi.

On kaže ne očekuje da će se posle izbora stvari bitno promeniti, već da će na KiM biti isto kao i u prethodnih stotinak godina.

Skenderi smatra da kosovsko pitanje treba rešiti dogovorom ljudi koji žive na tom prostoru, bez upliva velikih sila, ali ni vlasti u Beogradu i Prištini.

"Ceo život sam u Kosovskoj Mitrovici i nikada nisam imao nikakvih problema... Za Mitrovicu bi bilo bolje kada se drugi ne bi uplitali, jer Amerika tu ne odlučuje, već Beograd i Priština. Treba pustiti ljude da se dogovore između sebe, kaže on, ali primećuje da je "u Beogradu je jedna politika, u Prištini druga".

Na KiM će 6. oktobra biti održani vanredni parlamentarni izbori na kojima će se za 100 poslaničkih mesta nadmetati kandidati albanskih političkih stranaka, dok je za pripadnike manjinskih zajednica rezervisano 20 poslaničkih mesta, od toga - deset zagarantovanih poslaničkih mandata pripašće predstavnicima Srba.

Izvor: Танјуг

Mitrovicaanketaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva