:

:

TV Most

Foto: StarSport

clock

Septembar 04, 2021   21:22

0

222

Mitrović poslao Srbiju na vrh grupe

Fudbaleri Srbije pobedili su Luksemburg 4:1 (2:0) u Beogradu u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

 

Na stadionu "Rajko Mitić", ako izumemo četiri minuta u finišu, nije bilo dileme ko će pobediti – "Orlovi". Za tako nešto se pobrinuo, ko drugi, nego Aleksandar Mitrović sa dva gola.

U rasponu od 14 minuta, sredinom prvog dela, dva puta se upisao u strelce, i činilo se da neće biti drame. Time je je popravio rekord kao najbolji strelac ikada naše reprezentacije na 43. pogotka.

Rezervista Tili je ispalio "bombu" 13 minuta pre kraja i time utakmicu učinio neizvesnom.

Ujedno, devet minuta pre kraja je posle njegovog udarca i odbitka golmana Šeno ubacio loptu u sopstvenu mrežu, čime je "poništio" pogodak rezerviste Olivijea Tilija i četvorominutnu neizvesnost.

Do kraja je trijumf potvrdio štoper Nikola Milenković, u šestom minutu nadoknade.

Ekipa Dragana Stojkovića Piksija je tako preuzela od Portugala vrh A kvalifikacione grupe, sa 10 bodova, koliko ima naš rival, ali i boljom razlikom za jedan gol, 11:6 naspram 8:4.

Mitrović prebačen u Urgentni centar

U samom finišu meča je Mitrović zaradio nezgodan udarac koji je uzrokovao obilno krvarenje na glavi zbog čega je morao da izađe sa terena.

Sem toga, srpski napadač je izgledao i delimično grogirano od siline udarca, neko vreme se i teturao, a prema poslednjim informacijama je Mitrović prebačen u Urgentni centar gde će mu biti ukazana dodatna pomoć u vidu ušivanja rane.

Aleksandar Mitrović se sudario sa defanzivcem Luksemburga Maksimom Šanoom pred golom gostujuće reprezentacije i neposredno pre nego što je Šano postigao autogol.

Bio je to udarac glava u glavu posle čega je Mitrović završio na zemlji, krvave glave. Ekspresno mu je ukazana pomoć, ali je i pored toga napadač morao da bude prebačen u Urgentni centar.

Izvor: B 92, Blic

SrbijaLuksemburgfudbalKvalifikacije za SPAleksandar Mitrović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva