:

:

TV Most

clock

Maj 08, 2022   8:10

0

134

Mizincev: Kijev minirao branu u Donbasu, hoće da okrivi Rusiju

Ukrajinske snage planiraju da dignu u vazduh branu rezervoara Kurahovske termoelektrane u Donbasu i da kasnije za to okrive rusku vojsku, tvrdi načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

 

„U Pokrovskom okrugu Donjecke Narodne Republike, ukrajinske oružane formacije minirale su branu akumulacije Kurahovske termoelektrane (TE), koju nacionalisti planiraju da dignu u vazduh, okrivljujući za to navodno napredujuće jedinice ruskih trupa“, saopštio je Mizincev, prenosi TASS.

On je naglasio da bi sa realizacijom ovakvog scenarija, "više od deset naselja sa oko sedam hiljada stanovnika našlo u zoni poplava“.

Prema njegovim rečima, „zbog nedostatka potrebne količine vode u rezervoaru, došlo bi do havarija u sistemu za hlađenje TE, što bi dalje izazvalo nestanke struje u većem delu Donjecke Narodne Republike, kao i u Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti", navodi TASS.

Ukrajinske trupe gađale naselje Golmovski u DNR

Ukrajinske trupe su jutros gađale naselje Golmovski u DNR, ispalivši osam granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Ukrajinske snage su nešto ranije gađale Petrovski deo Donjecka, ispalivši četiri granate kalibra 122 milimetra, objavilo je predstavništvo DNR.

U međuvremenu, čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da se veći deo grada Popasna u LNR nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, a glavne ulice i centralni regioni su „očišćeni“, prenosi Sputnjik.

Kadirov je u subotu izjavio da je ovaj grad blokiran i da je 80 odsto pod kontrolom ruskih snaga.

„Vojnici čečenskih specijalnih snaga uzeli su pod kontrolu veći deo Popasne. Glavne ulice i centralni delovi grada potpuno su očišćeni. Ostaci neonacista se u svojim rupama bore u uzaludnom pokušaju da izbegnu neizbežnu kaznu“, napisao je Kadirov na svomu kanalu na Telegramu.

On je dodao da je takav ishod bio neminovan i da je samo bilo pitanje vremena. Čečenski lider je takođe izrazio uverenje da će svi zadaci koje je Putin postavio biti ispunjeni i ciljevi postignuti.

Ukrajinske snage gađale stambeno naselje

Ukrajinske snage ispalile su taktičku balističku raketu Točka-U na civile u mestu Golaja Pristan u Hersonskom regionu, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

U napadu je više civila ranjeno, prenosi agencija TASS.

Rusko ministarstvo je preciziralo da je meta napada bila stambena oblast, a potpuno je uništena jedna porodična kuća, dok je deset kuća oštećeno.

Uništen ukrajinski ratni brod i dva bombardera SU-24

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je raketnim udarom uništilo ukrajinski ratni brod korvetu u blizini Odese.

Ministarstvo je takođe navelo da je protivvazdušna odbrana oborila dva ukrajinska bombardera SU-24 kao i helikopter u blizini Zmijskog ostrva u Crnom moru.

Izvor: T a n j u g

Kurahovska termoelektranaminiranjeUkrajinaDonbasMihail Mizincev
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva