:

:

TV Most

Foto: RTV Pančevo

clock

April 12, 2022   11:27

0

119

Mladi srpski bokseri i bokserke na EP u Sofiji

Omladinska reprezentacija Srbije u boksu (uzrast do 18 godina) učestvovaće na prvenstvu Evrope, koje se od 11. do 21. aprila održava u Sofiji.

Srbiju će predstavljati šest boksera i tri bokserke.

Pod trenerskom palicom srpskog mladog muškog tima Nenada Vasiljevića za medalje će se boriti Darko Đukanović (kategorija do 57 kg), Vukašin Tepić (60 kg), Uroš Cingelic (63,5 kg), Uroš Veljović (67 kg), Rastko Simić (75 kg) i Marko Pižurica (80 kg).

Trener omladinske ženske boks selekcije Mirko Ždralo na put u Bugarsku poveo je tri bokserke: Saru Ćirković (50 kg), Draganu Jovanović (52 kg) i Đinu Miletić (57 kg).

"Momci su naporno trenirali, dobro su se pripremili i sigurno je da će dati sve od sebe da Srbiji donesu medalje sa ovog Evropskog prvenstva. Očekuje nas veoma jako takmičenje, što govori i to koliko se zemalja prijavilo i da će konkurencija biti baš velika. Predvodi nas kapiten Rastko Simić, koji je na prethodnom šampionatu Starog kontinenta već doneo jednu medalju Srbiji. Zahvaljujem se BSS što su nam obezbedili odlične uslove za rad", istakao je Vasiljević.

Ženski boks u Srbiji nalazi se u potpunom usponu, čemu svedoče medalje koje se nižu neprestano iz meseca u mesec. Od devojaka se puno očekuje i u Sofiji, a upravo je ovaj srpski trio Ćirković - Jovanović - Miletić na nedavno održanom velikom turniru u Budvi osvojio medalje.

"Za Evropsko prvenstvo u Sofiji odabrali smo tri najbolje omladinke koje Srbija ima, one su sve tri osvajačice Evropskih medalja iz prethodnih godina i u Bugarsku putujemo sa velikim ambicijama. Trudićemo se da na najbolji mogući način predstavimo Srbiju i srpski boks, kako u ringu, tako i van njega u glavnom gradu Bugarske", poručio je trener Mirko Ždralo.

Izvor: T a n j u g

boksEvropsko prvenstvoSofija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva