:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Oktobar 21, 2019   9:34

0

240

Mogerini: Više od propuštene šanse, istorijska greška

Odlazeća visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ocenila je da odlaganje odluke Evropskog saveta o otpočinjanju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom predstavlja istorijsku grešku.

Ona je sumirajući svoje aktivnosti prethodne nedelje na svom blogu navela nedelju da tekst pod nazivom "Dve odluke, jedna greška", piše posle "teškog" Evropskog saveta na kojem su šsefovi država i vlada odložili odluku o otvaranju pregovora o pristupanju Albanije i Severne Makedonije Evropskoj uniji, uprkos, kako kaže, izvanrednom napretku koje su postigle dve zemlje i protivno preporuci Evropske komisije.

"To je više od propuštene šanse, to je istorijska greška za koju se nadam da će što pre biti promenjena", napisal je Mogerini na svom blogu sumirajući svoje aktivnosti tokom prethodne nedelje.

Mogerini je pomenula i dve važne odluke - jedna se tiče odobravanja novog sporazuma sa Londonom o Bregzitu, a druga je potvrda jedinstvenog stava EU o turskoj vojnoj intervenciji u Siriji.

Izvor: Танјуг

EUMogeriniSeverna MakedonijaAlbanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva