:

:

TV Most

clock

Jul 31, 2019   17:23

0

228

Mojsilović i Hristodulu o saradnji srpskih i grčkih oružanih snaga

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj na poziv načelnika Generalštaba Oružanih snaga Grčke generala Hristosa Hristodulua. Tokom susreta bilo je reči o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i saradnji Vojske Srbije sa Oružanim snagama Grčke, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Na sastanku je potvrđena spremnost obeju strana za unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, a pre svega u oblasti obuke, izvođenja zajedničkih vojnih vežbi i usavršavanja.

Obe strane veliki značaj pridaju zajedničkim aktivnostima u okviru borbene grupe Evropske unije "Helbrok", u čijem sastavu su, osim Srbije i Grčke, Bugarska, Kipar, Rumunija i Ukrajina.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije sastao se i sa grčkim ministrom odbrane Nikolaosom Panajotopulosom, tokom kojeg su, uz podršku za dalje jačanje odbrambene saradnje, potvrđeni tradicionalno prijateljski odnosi srpskog i grčkog naroda i oružanih snaga.

Tokom boravka u Grčkoj general Mojsilović je posetio i Operativni centar Generalštaba Nacionalne odbrane Grčke, a obići će i Centar za obuku specijalnih snaga.

Izvor: RTS

MojsilovićHristoduluSrbijaGrčkavojska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva