:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Avgust 06, 2022   15:30

0

73

Mojsilović obišao pripadnike VS duž administrativne linije sa KiM

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji zadatke izvršavaju duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom u zoni odgovornosti baze „Mrče“ i pohvalio ih što u složenim uslovima u Kopnenoj zoni profesionalno realizuju sve zadatke.

General Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u bazi, izazove sa kojima se suočavaju pripadnici snaga bezbednosti Srbije u ovom delu zemlje i dostignute sposobnosti jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On se ovom prilikom lično uverio u odličnu osposobljenost vojnika i starešina Druge brigade kopnene vojske, u čijoj je odgovornosti baza „Mrče“, za realizaciju zadataka na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Načelnik Generalštaba je na kraju obilaska pohvalio pripadnike jedinice, koji u složenim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti profesionalno realizuju sve zadatke i tako daju pun doprinos jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije i stanju bezbednosti u ovom delu Republike Srbije.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane

Milan MojsilovićVojska Srbijeadministrativna linijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva