:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2019   20:01

0

297

Mojsilović: Pripadnicima vojske od novembra povećanje plata

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović kaže za RTS se povećanje plata pripadnika vojske može očekivati od novembra. Istakao je i da je imao intezivne razgovore sa predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

Milan Mojsilović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da su povećanja plata pripadnika Vojske direktno vezana za odluku Vlade.

"Ja ih očekujem već koliko do kraja novembra u tom segmentu vidljive kroz platu svih pripadnika Vojske Srbije i u Ministarstvu odbrane", dodao je Mojsilović.

Istakao je da je imao intezivne razgovore sa predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

"Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vod Vojske Srbije – na kopnenu vojsku", naveo je Mojsilović.

Ukazao je da su već otpočeli opremanje složenim borbenim sistemima.

"To su haubice 'nora' 155 milimetra, odnosno bobena vozila 'lazar 3' koje do kraja godine očekujemo u još jednoj pešadijskoj jedinici kopnene Vojske", dodao je Mojsilović.

Naglasio je da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora.

Izvor: RTS

Mojsilovićvojskaplate
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva