:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Februar 07, 2023   8:45

0

89

Mojsilović sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD

U okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je u Pentagonu imao odvojene sastanke sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generalom Markom Milijem i drugim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, na sastancima je razgovarano o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i izazovima u regionu, kao i o bilateralnoj vojnoj saradnji Srbije i SAD. 

Razgovori su bili otvoreni, sadržajni, profesionalni i usmereni ka budućnosti, a sastancima je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.
 
U nastavku posete Vašingtonu, načelnik Generalštaba Vojske Srbije će se sastati sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Danijelom Hokansonom, sa kojim će razgovarati o bilateralnoj vojnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, sa težištem na saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Đurić: Veoma značajan sastanak američkog i srpskog načelnika generalštaba 

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić jeistakao da je  sastanak u Pentagonu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića sa načelnikom Združenog generalštaba oružanih snaga SAD generalom Markom Milijem izuzetno značajan za Srbiju.

On je na Fejsbuku naveo da su na sastanku razmatrana pitanja od interesa za obe strane i koraci usmereni ka daljem unapređenju saradnje između Srbije i SAD.

,,Imao sam čast da učestvujem u prvim razgovorima američkog i srpskog načelnika generalštaba posle više od decenije, koji su održani u veoma važnom trenutku za našu zemlju”, rekao je Đurić.

Izvor: Saopštenje,Fejbuk / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva