:

:

TV Most

clock

April 29, 2021   18:42

0

167

Momirović: Gradiće se i pruga Raška-Novi Pazar, velika podrška prevoznicima da prevaziđu krizu

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas da će se u narednom periodu graditi i pruga Raška-Novi Pazar i da se ozbiljno razmatra taj projekat.

"Pruga Raška-Novi Pazar je planirana i o tome ozbiljno razmišljamo. Svesni smo, Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Priboj i Prijepolje zaslužuju mnogo bolju saobraćajnu infrastrukturu", rekao je Momirović odgovarajući na pitanje poslanika Samira Tandira kada će se graditi pruga Raška-Novi Pazar.

Momirović je podsetio da se radi i na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin i istakao da je država odlučna da izgradi auto-put od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

"Nadam se da ćemo u najskorije vreme ući u potpisivanje komercijalnog ugovora i u izgradnju tog autoputa", rekao je Momirović i dodao da je već razgovarano o tome sa kineskim partnerima.

Momirović je dodao će na red doći i izgadnja pruge Raška-Novi Pazar, kao i da treba ubrzati projekat izgradnje obilaznice oko Novog Pazara.

Velika podrška prevoznicima da prevaziđu krizu

Država pomaže auto-prevoznicima da prevaziđu krizu isplatom sektorske pomoći od ukupno 600 evra po autobusu koje će dobiti tokom pola godine, a prva rata do sada je isplaćena za oko 82-83 odsto autobusa, rekao je Momirović.

On je u parlamentu, na konstataciju poslanice Jasmine Karanac iz SDPS-a da su među najpogođenijim sektorima kovid krizom avionski i drumski saobraćaj, rekao da država nije zaboravila kompanije koje su aktivne u drumskom saobraćaju, koji, kaže, trpi neverovatan pritisak zbog korone.

"To je oko 13.000 zaposlenih u oko 6.000 kompanija. Moramo da podržimo ta preduzeća. Država pomaže sa 600 evra po autobusu, u narednih šest meseci, a do sada smo isplatili prvu ratu za 82-83 odsto autobusa, uz jedini uslov da zadrže radnike", rekao je Momirović.

Prevoznici su, kaže, veoma ugroženi u Srbiji i u celom svetu, i zato je važno da im se pomogne, da sačuvaju zaposlene i da se prilagode situaciji, da nastave poslovanje i izađu iz ovoga još jači.

"Uveren sam da će uz pomoć autobuski prevoznici uspeti da izdrže krizu", rekao je Momirović.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je "Er Srbiji" na svemu što je uradila do sada i navela da je kompanija uvela i treći let za Njujork.

"Hvala što su tokom krize prevezli 10.310 građana Srbije na evakuacionim letovima, spasavali građane iz zatvorenih zemalja, sa zatvorenih aerodroma. Obavila je do sada 56 kargo letova, koji su nam doneli medicinsku opremu, aparate, respiratore, vakcine...Da nismo imali našeg avioprevoznika, ne bismo mogli uspešno da se borimo protiv virusa", rekla je Brnabić.

Izvor: Танјуг

Momirovićpruga Raška-Novi Pazarpomoć privrednicima
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva