:

:

TV Most

clock

April 13, 2021   11:58

0

16

Momirović: Povezivanjem Beograda i Podgorice podižemo ekonomije dve zemlje

Srbija se nalazi u velikom investicionom ciklusu, koji, između ostalog, podrazumeva i povezivanje sa regionom, a jedan od ključnih projekata koji u tom pogledu radimo je onaj koji bi trebalo auto-putem da spoji Beograd i Podgoricu, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kolegom iz Crne Gore, Miladenom Bojanićem, Momirović je kazao da je reč o auto-putu "Miloš Veliki" koji Srbija uveliko gradi.

Podseća da je deonica od Beograda do Čačka završena, da su u toku radovi od Čačka do Požege, a da se uskoro očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju dela puta od Požege, preko Arilja, Ivanjice, Duge Poljane do Boljara.

"To je deonica od 107 kilometara, za nas jako značajna i strateški važna zbog povezivanja i približivanja Beograda i Podgorice, i Beograda i Bara", rekao je Momirović.

Istakao je da regionalno povezivanje podiže ekonomske perspektive svih zemalja i građana.

"Mislim da nikada u istoriji nisu bile tako povoljne okolnosti da razvijemo infrastrukturu u našim državama, da omogućimo ono što mi zovemo "Plan Srbija 2025", a to je da prosečna plata poraste na 900 evra i da omogućimo slobodan protak robe i ljudi", naveo je Momirović.

Dodaje da se upravo osnova regionalne politike odnosi na slobodan protok roba i ljudi, zbog čega je, ističe, Srbija i pokrenula inicijativu "mini Šengen".

Istakao je da Srbija ne želi nikakve barijere u prometu robe i građana, a uz potpuno uvažavanje političke realnosti na terenu i perspektive države Crne Gore kao nezavisne države.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?