:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2023   12:14

0

144

Momirović: Započeli pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini s Južnom Korejom

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je Srbija danas započela pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini s Južnom Korejom.

"U prošloj godini ukupna robna razmena sa Republikom Korejom iznosila je 584,5 miliona dolara, što je povećanje od približno 19 odsto u odnosu na 2021. godinu, a nakon zaključivanja sporazuma o slobodnoj trgovini, očekujemo da robna razmena između naše dve zemlje bude i preko dve milijarde dolara godišnje", izjavio je Momirović nakon današnjeg onlajn sastanka sa predstavinicima Ministarstva trgovine Republike Koreje.

Momirović je naveo da kada je reč o dodatnom unapređenju trgovinske razmene Republike Koreje i Srbije postoji potencijal navodeći kao primer da je Mađarska uspela da privuče više od 6 milijardi evra stranih direktnih investicija iz Republike Koreje.

"Iako je otvoren veliki broj kompanija čiji su vlasnici iz ove zemlje, očigledno je da je prostor u našoj trgovinskoj saradnji i investicijama mnogo širi i mnogo veći od postojećeg. Jedan od proriteta ministarstva na čijem sam čelu je privlačenje investicija i razvoj trgovinskih odnosa, a smatram da u našim ekonomskim ondosima sa R. Korejom leži neverovatna šansa, rekao je Momirović.

Ministar je dodao da je u cilju privlačenja novih investicija, kao i otvaranja novih tržišta, Ministarstvo trgovine angažovano na pregovorima o sporazumima o slobodnoj trgovini i sa Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Momirovićslobodna trgovinaJužna Koreja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva