:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Mart 21, 2019   11:17

0

280

Mondoloni: Nemamo crvenu liniju kada je reč o pitanju Kosova

Nemamo crvenu liniju kada je reč o rešavanju problema Kosova, što ne znači da ćemo prihvatiti svako rešenje, poručio je francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni.

 

On je tako odgovorio na pojedine medijske spekulacije da se i njegova zemlja, kao i Nemačka, protivi promeni granica na Zapadnom Balkanu.

Gostujući u jutarnjem programu televizije N1, Mondoloni je rekao da je na obema stranama da pronađu obostrano prihvatljivo rešenje, da prouče sve mogućnosti da se konflikt reši kompromisom.

"Mi nismo za ili protiv (promene granica). Ako je rešenje prihvatljivo obema stranama i doprinosi stabilnosti regiona, za nas je prihvatljivo", kazao je Mondoloni.

On je ponovio ranije izrečena stanovišta kako "imamo jednu zaoštrenu situaciju" koja, kako kaže, iskrivljuje dijalog, a i negativno se odnosi na Srbiju, kao i na samu Evropsku uniju.

"Sigurno je da politička situacija u Prištini čini da su svi taoci te situacije. Danas je na političarima da preuzmu odgovornost i pokažu državničku viziju", rekao je on.

Pozivajući kosovske vlasti da otklone barijere za nastavak dijaloga (uvođenje taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH), Mondoloni kaže i kako je Francuska bila kritički nastrojena i prema formiranju tzv. Vojske Kosova.

Iznoseći stav o platformi za nastavak dijaloga koju je usvojila kosovska skupština, Mondoloni je rekao da shvata srpsku reakciju na platformu - da su stavovi izrečeni u njoj maksimalistički.

Izvor: T a n j u g

MondoloniFrancuskaKiMVojska Kosovagranice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva