:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2019   12:01

0

111

Moravski koridor biće gotov za manje od četiri godine, spojiće Koridore 10 i 11

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate - Preljina - Moravskog koridora, potpisan je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog konzorcijuma "Bechtel Enka UK Limited" Majkl Vilkinson i Mehmet Tara.

U Srbiji će za manje od četiri godine biti izgrađen ceo Moravski koridor, autoput Pojate - Preljina, koji će ići kroz "srce Srbije", a to će biti i prvi digitalni autoput u našoj zemlji, izjavio je Vučić.

Vučić je kazao da su ljudi sanjali o tom autoputu decenijama i da se sada to ostvaruje.

"Sada je to moguće, ugovor je potpisan i kreće odmah da se radi. Moravski koridor povezuje Čačak, Mrčajevce, Adrane, Kraljevo, Vrnjačku banju, Trstenik, Stopanju, Kruševac, Ćićevac i Pojate", naglasio je Vučić i dodao da će Moravski koridor spojiti koridore 10 i 11.

Kako je rekao, jedan je evropski koridor, a drugi - Koridor 11 ćemo napraviti da bude evropski.

Naglasio je da će Moravski koridor spojiti i Kopaonik i druga okolna mesta, kao i da će i Raška, Novi Pazar biti mnogo bliže Beogradu i drugim gradovima u zemlji.

Kako kaže, već do novembra 2021. biće završen deo do Kruševca, odnosno do Koševa u dužini 28 kilometara, za manje od tri godine biće završen autoput Čacak - Kraljevo što je dodatnih 31 kilometara i da ostaje da se za manje od četiri godine potpuno završi 57 kilometara, od Adrana do Koševa, odnosno od Kraljeva do Kruševca.

Vučić je naglasio da će to biti prvi digitalni autoput, kao i da će biti do sada najširi autoput u Srbiji, pošto će biti širi za ukupno 1,6 metara.

Zahvalio je ambasadi Velike Britanije i američkoj Eksim banci, kao i Turskoj na velikoj posvećenosti.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva