:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2022   18:05

0

149

Moskva: LNR i DNR kontrolišu 12 naseljenih mesta

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je danas da su trupe samoproklamovnih republika Luganska (LNR) i Donjecka (DNR) uspostavile kontrolu nad 12 naseljenih mesta.

"Nastavaljajući ofanzivu, snage Luganske narodne republike osvojile su naselje Kudrjašovka, Voronjov, Metelkino, Medvežija, Askoronovka, Petrovka i Aleksandrovka", kazao je Konašenkov, preneo je TASS.

On je dodao da je milicija DNR uspostavila kontrolu nad pet mesta uključujući Berezovoje, Jasnoje, Maksimovku i Valerjanovku.

RMO evakuisalo više od 168.000 ljudi, uključujući 43.469 dece

Rusko Ministarstvo odbrane evakuisalo je više od 168.000 ljudi, uključujući 43.469 dece, iz zona specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane general-pukovnik Mihail Mizincev.

"Iz zona specijalne vojne operacije do danas je evakuisano preko 168.000 ljudi, uključujući 43.469 dece. Državnu granicu Ruske Federacije prešlo je čak 19.256 jedinica personalnog transporta", rekao je on, a preneo je TASS.

Preko 9.000 mesta za privremeni smeštaj je u funkciji širom ruskih regiona, rekao je Mizincev i dodao da su svi spremni za individualni rad sa onima koji dolaze iz Ukrajine.

Ruske snaga kontrolišu TV i radio tornjeve u Melitopolju

Ruske trupe preuzele su kontrolu nad televizijskim i radio tornjevima u gradu Melitopolj u Zaporoškoj oblasti, saopštio je gradonačelnik Ivan Fedeorov.

"Televizijski toranj, kao i radio tornjeve kontrolišu okupatori, koji su zauzeli periferiju grada", napisao je Fedorov na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

Izvor: T a n j u g

LNRDNRUkrajinaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva