:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2022   14:06

0

138

Moskva: Nastavljeni napadi na energetske sisteme Ukrajine

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su Oružane snage Rusije izvele novu seriju raketnih napada iz vazduha i sa mora po energetskim objektima i sistemu vojne uprave Ukrajine i istaklo da su pogođeni svi naznačeni ciljevi.

"Oružane snage Rusije su tokom dana nastavile da izvode napade visokopreciznim oružjem velikog dometa vazdušnog i pomorskog baziranja na sisteme vojne uprave i energetske sisteme Ukrajine, kao i arsenale sa municijom i oružjem strane proizvodnje. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva, preneo je Sputnjik.

Navodi se da su jedinice ruske armije tokom ofanzive zauzele mesto Gorobjovka u području Kupjanska u Harkovskoj oblasti i tom prilikom su nanele značajan poraz jedinicama prve operativne brigade Nacionalne garde Ukrajine.

U području Kislovke u Harkovskoj oblasti ruska vojska je sprečila pokušaj napada ukrajinske taktičke grupe naoružane tenkovima.

Takođe, u oblasti Krasnog Limana osujećen je pokušaj ukrajinske vojske da pređe reku Žerebec.

U oblasti Odese ruska vojska je uništila stanicu za satelitsku komunikaciju vladinog Centra za komunikaciju Ukrajine, navodi Ministarstvo.

U oblasti grada Zaporožja Oružane snage Rusije uništile su komandno mesto združene grupacije snaga "Dnjepar", kao i mesta za popravku radara.

Ministarstvo navodi da je u pravcu Nikolajev-Krivi Rog ukrajinska vojska pokušala da probije odbranu ruskih Oružanih snaga, ali je napad odbijen.

U oblasti Petropavlovke u DNR uništen je ukrajinski lansirni sistem S-300.

Izvor: T a n j u g

RusijaMinistarstvo odbraneUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva