:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2023   13:04

0

92

Moskva obećala Vagneru oružje za nastavak akcija u Bahmutu  

Osnivač ruskih paravojnih snaga Vagner Jevgenij Prigožin saopštio je da je njegovim borcima obećano da će dobiti municiju i oružje za nastavak daljih akcija u Ukrajini, ne precizirajući da li to znači da odustaje od najavljenog povlačenja iz Bahmuta 10. maja.

Prigožin je saopštio da je dobio naređenje u kojem je borcima Vagnera obećano da će dobiti municiju i oružje za nastavak daljih akcija, a Sergej Surovikin, zamenik komandanta ruskih snaga u okviru specijalne operacije, donosiće sve odluke o borbenim dejstvima, saradnji sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije, objavljeno je na Telegram kanalu Prigožinove pres službe.

Večeras smo dobili borbeno naređenje... Obećavaju da će nam dati onoliko municije i oružja koliko nam je potrebno da nastavimo dalje akcije... Surovikin je određen za onog koji će donositi sve odluke koje se tiču borbenih dejstava Vagnera, u saradnji sa Ministarstvom odbrane, navodi se u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Prema rečima Prigožina, u naredbi se navodi da Vagner može da deluje u Bahmutu onako kako smatra za potrebno, prenose Izvestija.

Prigožin je ranije rekao da će 10. maja povući Vagnerove snage iz Bahmuta zbog nedostatka municije.

Izvor: T a n j u g; Foto: tviter

RusijaUkrajinaratVagneroružje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva