:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2022   13:15

0

25

Moskva: Otrovna kampanja SAD i NATO-a

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da su Sjedinjene Države i zemlje NATO-a, umesto da pripremaju odgovore na ruske predloge za garancije bezbednosti, pokrenule "otrovnu kampanju" sa lažnim optužbama na račun Moskve.

Rusko Ministarstvo navodi da je Moskva od 15. decembra 2021. godine, kada je zvanično predala Vašingtonu nacrt sporazuma o garancijama bezbednosti, sa američke strane dobila uglavnom "očigledne pokušaje razvlačenja rasprave o konkretnim predlozima Rusije", prenosi RIA Novosti.

U komentaru ruskog ministarstva se navodi da su, umesto da se usredsrede na odgovore na pitanja postavljena u ruskim dokumentima, Bela kuća i njeni zapadni saveznici pokrenuli krajnje "otrovnu" informaciono-propagandnu kampanju koja Rusiju prikazuje kao "agresora", "neprijatelja civilizovane Evrope" i "pretnju" međunarodnoj stabilnosti".

Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Državama i NATO-om o garancijama bezbednosti.

Moskva traži od svojih zapadnih partnera pravne garancije da se NATO neće širiti dalje na istok, da se Ukrajina neće pridružiti Alijansi i da zapadne zemlje neće uspostavljati vojne baze u zemljama nastalim na teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva