:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2022   7:57

0

63

Moskva: Potisnute ukrajinske snage iz dela Donjecka; Kijev: Ruske zalihe raketa pri kraju

Međusobne optužbe Kijeva i Moskve za granatiranja Zaporožja. Ukrajinska obaveštajna služba tvrdi da se ruske zalihe raketa približavaju kraju. Rusija sa druge strane navodi da protivniku nanose velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u oblastima Luganska i Donjecka. Poručuje i da za sada ne vidi prostor za mirovne pregovore.

Nastavljaju se borbe u Ukrajini. Kijev optužuje Moskvu za raketne napad na predgrađe Zaporožja. Rusija sa druge strane optužuje Ukrajince da gađaju nukelarku u Zaporožju. Tvrdi i da su ukrajinske snage potisnute iz dela Donjecka.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je istakao da ruske oružane snage sprovode masovne napade na ukrajinska preduzeća odbrambene industrije, sistem vojnog upravljanja i druge objekte preciznim oružjem dugog dometa.

Ukrajinska obaveštajna služba tvrdi da se ruske zalihe raketa približavaju kraju. Rusija sa druge strane tvrdi da protivniku nanose velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u oblastima Luganska i Donjecka.

Šojgu precizira da je u novembru, ukrajinska vojska izgubila više od 8.300 vojnika, pet aviona i 10 helikoptera.

Za to vreme predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je vojnike u blizini fronta u Donbasu i Slavjansk, u blizini Bahmuta, a ukrajinske vlasti zatražile su obustavljanje hiruških intervencija koje nisu hitne. 

Tokom jučerašnjeg dana izvršena je i nova razmena zatvorenika između Ukrajine i Rusije. Ukrajinske ambasade u Rumuniji i Danskoj dobile su "krvave pakete", a Mađarska je stavila veto na novi paket pomoći Ukrajini.

Izvor: RTS

RusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva