:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

April 04, 2022   0:10

0

137

Moskva: Tražimo sednicu SB UN jer Kijev želi da poremeti pregovore

Zahtev Moskve da se održi sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija ima za cilj da se razgovara o pokušajima Kijeva da poremeti mirovne pregovore i izazove eskalaciju nasilja uz pomoć "provokacije" u Buči, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Ruska Federacija je zatražila sastanak u Savetu bezbednosti UN u vezi sa provokacijom ukrajinske vojske i radikala iz Buče", navela je Zaharova na Telegram kanalu, preneo je Rojters.

Ona je dodala da je "ideja iza sledećeg zločina kijevskog režima zapravo ometanje mirovnih pregovora i eskalacija nasilja".

Na internetu se u subotu pojavio snimak na kojem se vide tela na ulicama grada Buča nedaleko od Kijeva.

Rusija je demantovala tvrdnje da su njene snage počinile zločin nad 20 civila.

Ministarstvo odbrane navelo je da su se sve ruske jedinice potpuno povukle iz Buče 30. marta, dan nakon razgovora delgacija licem u lice između Rusije i Ukrajine u Turskoj.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas izjavio da se u Buči dogodio genocid i da Rusija želi da istrebi ukrajinski narod.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zatražio je nezavisnu istragu koja će dovesti do pronalaženja odgovornih.

Izvor: T a n j u g

MoskvaRusijaBučaUkrajinaSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva