:

:

TV Most

clock

April 16, 2015   12:05

0

186

Moskva osudila izjave Rame o ujedinjenju Albanije

"Moskva je primila s pažnjom izjave u kojima je 4. aprila albanski premijer Edi Rama rekao da bi se Albanci mogli ujediniti u klasičnom smislu, tj. menjanjem granica u regionu ukoliko evrointegracija Albanije i Kosova ne bude ubrzana", saopštilo je rusko ministarstvo, prenela je u sredu agencija Tass.

"Mi smatramo da bez obzira na to kakvi bi razlozi ili motivi mogli stajati iza Raminih reči, malo je verovatno da će ponavljanje pan-albanske retorike doprineti očuvanju klime stabilnosti i dobrosusedskih odnosa u regionu Balkana, što je od vitalnog značaja za Rusiju i druge evropske zemlje", navelo je ministarstvo.

U nedavnom zajedničkom intervjuu Rame i kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija prištinskoj televiziji Kljan Kosova, albanski premijer je rekao da "ujedinjenje Kosova i Albanije" ima dve alternative i da sve zavisi od pristupa EU.

Prvo je, dodao je on, ujedinjenje u EU, međutim ako EU nastavi da zatvara vrata integraciji Kosova, onda će, naveo je, "dve države biti prinuđene da se ujedine na klasičan način".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva