:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Mart 18, 2019   16:12

0

220

Moskva:Zabrinutost zbog ponašanja dela opozicije u Beogradu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je danas zabrinutost zbog pokušaja dela opozicije da proteklog vikenda izazove nasilje u Beogradu.

 

Rusko ministarstvo je ocenilo da je vlast u Beogradu uzdržano i izbalansirano reagovala na, kako se navodi, protivpravne akcije demonstranta koji su napali zgradu Predsedništva i RTS.

"Nadamo se da će situacija u Srbiji ostati u pravnim i ustavnim okvirima", navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu ruskog ministarstva.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prethodno je izjavio da su protesti unutrašnja stvar Srbije.

"Uvereni smo da će rukovodstvo Srbije učiniti sve da smiri situaciju", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, Rusija želi da vidi Srbiju kao stabilnu i u razvoju i da očekuje da rukovodstvo sredi situaciju u vezi protesta.

"Srbija je naš partner, partnerska strana sa kojom nas vezuju istorijski i kulturni odnosi. Želimo da vidimo Srbiju stabilnu i kao naciju sa dinamičnim razvojem", rekao je Peskov.

On je dodao da je Rusija spremna da na sve moguće načine doprinese tome u okviru bilateralnih odnosa, jer dve države uživaju dugogodišnje partnerske odnose.

Izvor: T a n j u g

RusijaBeograddemonstrantiRTSprotestopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva