:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Oktobar 16, 2019   9:31

0

215

"Možemo očekivati da predizborni Kurti ne bude isto što i post izborni"

Profesor građanskog prava Dušan Čelić kaže da je skandalozno da se potire nesumnjivi izborni legitimitet koji je Srpska lista ostvarila na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, bez obzira na to šta god da se misli o politici i političkim stavovima ovog političkog subjekta.

U izjavi za Kosovo Onlajn, Čelić je rekao da je elementarni i civilizacijski red da Aljbin Kurti, kao budući premijer, u slučaju Srpske liste poštuje izborni legitimitet.

on ne isključuje mogućnost da su izjave lidera pokreta „Samoopredeljenje“ koordinisane sa delovanjem ambasada velikih sila u Prištini.

 „Inače, kada je reč o aktivnostima albanskih političkih subjekata veoma često je slučaj da se radi o koordiniranom delovanju sa zastupnicima velikih sila ovde u Prištini, ambasadorima velikih država. Tako i ovako tvrdi stav Kurtija bojim se da je nekim delom koordinisan sa nekim od njih. A s druge strane, čini mi se da se može očekivati u nekom narednom periodu da predizborni Kurti ne bude isto što i postizborni, odnosno onaj koji će stvoriti Vladu u Prištini“, rekao je profesor Čelić.

Zamoljen da prokomentariše protivljenje grupe albanskih profesora što je Nobelova nagrada za književnost dodeljena austrijskom piscu Peteru Handkeu, profesor Čelić je rekao da je dobar signal to što je konačno nagrađen neko ko je svojim opusom i književnim angažovanjem pokazao da je antiglobalista.

„Mislim da je potpuno apsurdno, bez obzira na političke stavove autora, u ovom slučaju Petera Handkea osporavati njegovu Nobelovu nagradu“, rekao je Čelić.

Izvor: Kosovo online

KiMČelićKurtiizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva