:

:

TV Most

clock

April 22, 2023   15:29

0

118

MSP Rusije: Nemačka masovno poteruje ruske diplomate

Nemačke vlasti  odlučile su da masovno proteraju ruske diplomate, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ističući da će Moskva će odgovoriti istom merom.

"Ruska strana je odlučila da odgovori istom merom i protera nemačke diplomate iz Rusije, kao i da značajno ograniči maksimalan broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim predstavništvima u Rusiji, a 5. aprila Mministarstvo spoljnih poslova Rusije je o ovoj odluci zvanično obavestilo nemačkog ambasadora u Rusiji Gezu Andreasa fon Gejra", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je indikativno to što je nemačka strana, uprkos ponovljenim uveravanjima da neće obaveštavati medije o ovom pitanju, prekršila obećanje tako što je predstavnike medija "redovno koristila za organizovanje kontrolisanog curenja informacija o masovnom proterivanju ruskih diplomata", prenosi TASS.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da Rusija najoštrije osuđuje ove akcije zvaničnog Berlina, koji "nastavlja demonstrativno da uništava čitav niz rusko-nemačkih odnosa, uključujući diplomatske odnose".

Nedavno je i Norveška proterala 15 službenika ruske ambasade u Oslu, optužujući ih da su "obaveštajci koji deluju pod okriljem diplomatskog položaja".

Izvor: T a n j u g

RusijaNemačkadiplomate
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva