:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2021   13:13

0

76

MUP dodelio priznanja najistaknutijim policajcima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uručio je danas tradicionalne nagrade najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, ali i omiljenom kolegi među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Danijela Stojanov, zaposlena u kriminalističkoj policiji Policijske uprave za grad Beograd, ponela je titulu najposvećenijeg policijskog službenika, specijalno priznanje uručeno je Radošu Bošnjakoviću, policijskom službeniku Uprave granične policije, koji je prošle godine iz požara spasao svoje komšije u Užicu, a titulu omiljenog kolege ponela je Gordana Cvejić, šefca Odseka za eksploataciju i prezentaciju u Policijskoj upravi u Subotici.

Plakete za izuzetnu posvećenost na svečanoj dodeli priznanja dobilo je 12 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je na svečanosti istakao da hrabrost i posvećenost policijskih službenika retko naiđu na zasluženo priznanje kod građana, ali da oni taj posao rade iz osećaja vernosti prema svojoj zemlji i narodu.

Dodao je da je ono što građani smatraju herojskim podvigom za pripadnike policije svakodnevni posao.

"Lako je naljutiti se na policiju, ali onda kada bude teško, kada vam zatreba zaštita, kada brinete za svoje dete, kada se uplašite za sebe, kada mislite da je pomoć potrebna, kada vam elementarna nepogoda uništi čitav život, onda se obratite svojoj policiji i zaboravite da ste se ikada na njih ljutili“, rekao je Vulin.

Dodao je da vrlina policijskih službenika nije samo u tome što ljudima pružaju pomoć, već i u tome što ne traže ni zahvalnost ni nagrade za pomoć koju su pružili.

„Zato je moja i zahvalnost građana Srbije prema vama još veća. Uradili ste ne ono za šta ste plaćeni, obučeni, već ste uradili ono za šta bi svako ljudsko biće želelo da je uradilo da je bilo na vašem mestu, želelo da bude baš kao vi“, poručio je ministar pripadnicima MUP-a.

Ministar je najavio da će MUP nastaviti sa ulaganjem u opremu, vozila kako bi posao policije bio lakši.

"Ali jedno ne možete da kupite - posvećenost, hrabrost, rešenost i opredeljenost policijskih službenika da svoj život, zdravlje, budućnost i sreću sopstvene porodice stave sa neke druge strane i budu tu za ljude kojima je pomoć potrebna", rekao je Vulin.

U ime nagrađenih Danijela Stojanova zahvalila se na priznanjima, istakavši da su ona potvrda da posao obavljaju odgovorno, savesno i posvećeno, na dobrobit svih građana.

„Svakako da ove rezultate ne bismo postigli da nije istih osobina i neizmerne podrške svih zaposlenih u našim kolektivima, a verujem da bi svako od kolega i koleginica postupio isto u datim okolnostima", rekla je Stojanova.

Dodala je da su priznanja veliki podstrek za budući rad i spremnost da se u svakom trenutku zaštite životi i bezbednost svih građana Srbije.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva