:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   20:27

0

81

MUP prvi u regionu uveo tim za podršku policajcima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije prvo je u regionu oformilo stručni tim psihološke podrške i otvorilo telefonsku liniju za potrebe svojih zaposlenih, saopštilo je strukovno udruženje policije "Arčibald Rajs".

 

Udruženje takođe podseća da je MUP prvi u regionu otvorio i SOS telefonsku liniju za hitnu psihološku pomoć policajcima u izrazito stresnim situacijama.
Tim za podršku oformljen je sa ciljem da omogući brzu medicinsku, psihološku i logističku i drugu vrste pomoći zaposlenima ako su se oni ili njihovi najbliži našli u situaciji izolacije ili samoizolacije zbog virusa KOVID-19.
Tim je na raspolaganju 24/7, odnosno svaki dan u svako doba dana i noći.
Tri telefonska broja su policijskim službenicima na raspolaganju non-stop.
Udruženje podseća da je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio da će policijski službenici dobiti 5.000 vizira, kako bi imali još bolju zaštitu prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka.
Udruženje ocenjuje da se MUP trudi da policijskim službenicima obezbedi svaku moguću zaštitu, kako bi njihovo zdravlje bilo očuvano, s obzirom da su policijski službenici u svakodnevnom kontaktu s građanima.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva