:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2015   12:05

0

132

MUP sproveo preporuke Zaštitnika građana

Postupajući po preporukama, pokrenuti su odgovarajući disciplinski postupci, pojačana saradnja i usklađivanje rada različitih službi unutar MUP-a i doneta su nova pravila za rad Sektora unutrašnje kontrole koja će osigurati tačnije postupanje i bržu saradnju sa ombudsmanom, radi bolje prevencije i zaštite prava građana, odnosno pravilnijeg rada policije, stoji u saopštenju MUP-a.

"Način na koji je MUP sarađivalo u postupku kontrole i postupio po preporukama, dobar je primer kako organ vlasti, posle utvrđenih propusta i upućenih preporuka kontrolnog organa treba da radi. Neke posledice dogajaja ne mogu se više ispraviti, ali uveren sam da je mogućnost da se iste greške ponove sada mnogo manja", stav je zaštitnika građana Saše Jankovića, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Zaštitnik građana je, u postupku kontrole posle incidenta za vreme prošlogodišnje parade ponosa, utvrdio da pripadnici Žandarmerije nisu zakonito i pravilno primenili policijska ovlašćenja i da nisu bez odlaganja pružili ili pozvali potrebnu medicinsku pomoć povređenima.

Takođe, utvrdio je da nisu obezbedili i pregledali mesto događaja, odnosno izvršili uviđaj i da nisu, na Zakonom propisan način, privremeno oduzeli i vratili pištolj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva