:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2015   12:05

0

118

MUP-u od Švedske osam miliona evra

Cilj Programa je da doprinese transformaciji MUP-a Srbije u civilnu policijsku službu u skladu sa najboljim evropskim standardima, uz poštovanje ključnih vrednosti, strukture i radnih metoda, kako bi se, između ostalog, obezbedila unutrašnja bezbednost i ispunili zahtevi za pristup EU.

Nastavak podrške Švedske reformskim procesima u MUP i procesu evropskih integracija bila je tema jučerašnjeg sastanka državnog sekretara i šefa pregovaračke grupe za poglavlje 24 pristupnih pregovora Srbije sa EU Aleksandra Nikolića sa šefom SIDA Torgnijem Svengusonom i predstavnicima Švedskog nacionalnog policijskog odbora.

Takođe, na sastanku je najavljeno da će Švedska finansirati još jedan program pod nazivom "Podrška razvoju u okviru strateškog upravljanja i EU integracija u Ministarstvu unutrašnjih poslova".

Primarni cilj tog Programa je da pomogne MUP-u Srbije u dve ključne oblasti, navodi se u saopštenju.

Prva oblast je strateški menadžment, kao ključni uslov da državni organ radi ekonomičnije i efikasnije, radi boljeg pružanja usluga javnosti.

Druga oblast je sveobuhvatno upravljanje procesima pristupanja EU, navodi se u saopštenju i ističe da je vrednost tog programa 3,8 miliona evra.

Zahvaljujući na podršci, državni sekretar Nikolić istakao je da će MUP učiniti sve da ciljevi ta dva važna Programa budu ispunjeni u skladu sa planom i u predviđenom roku.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva