:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Novembar 19, 2019   15:59

0

61

Muškoljaj: Srpska lista da bude u novoj vladi

Politički analitičar Imer Muškoljaj izjavio je za Kosovo Onlajn da ne postoje praktične i tehničke prepreke da Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova formiraju Vladu Kosova u koaliciji sa manjinama.

“Druga je stvar ako Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova ne mogu da postignu dogovor oko podele vlasti, jer DSK traži predsedničko mesto nakon što Hašimu Tačiju istekne mandat”, navodi Muškoljaj.

On očekuje i da će u Kurtijevoj vladi biti sve manjinske zajednice, uključujući i Srpsku listu.

“Interes Srba je da budu deo Vlade, postoje modaliteti da li će biti deo Vlade sa nekim formalnim sporazumom ili će to biti neformalno. Ako Srpska lista odluči drugačije to je druga stvar, ali ja mislim da Srbi treba da budu deo Vlade, formalno ili neformalno”, kaže Muškoljaj.

S druge strane, politikolog Ramuš Tahiri smatra da, zbog novonastale situacije, Kosovo lako može da ode na nove izbore, jer Pokret Samoopredeljenje neće pristati na koaliciju sa strankom Fatmira Ljimaja.

“Kurti neće pristati na bilo kakvu koaliciju samo da bude premijer”, zaključuje Tahiri i dodaje da ostaje mogućnost formiranja Vlade sa manjinama, što opet može dovesti do nestabilne Vlade.

Izvor: Kosovo Online

MuškoljajSLVladaKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva