:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Maj 30, 2020   16:34

0

163

Mustafa: Čekamo punu odluku Ustavnog suda pa pravimo vladu

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa ponovio je danas da ta stranka čeka punu odluku Ustavnog suda o dekretu kojim je predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači mandat dao funkcioneru te stranke Avdulahu Hotiju pa će onda pristupiti procesu sazivanja Skupštine za glasanje o novoj izvršnoj vlasti.

On je ocenio i da taj sud nije držao ničiju stranu već poštovao Ustav, prenosi Koha.

Mustafa smatra i da Ustavni sud ne podržava ni predsednika ili bilo koju političku stranku, već samo Ustav i interese građana.

Dodao je da Priština mora da postigne "sporazum sa Srbijom o uzajamnom priznavanju", uz snažno posredovanje SAD, da dobije članstvo u UN i NATO, priznanje zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost tzv Kosova, viznu liberalizaciju i da se kreće ka članstvu u EU, prenosi Kosovo onlajn.

Ocenio je da bi ti, kako je rekao, legitimni ciljevi trebalo da budu svih građana Kosova*, kazao je Mustafa.

Lider DSK dodaje i da je podnošenjem zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi ta stranka iskazala spremnost da formira parlamentarnu većinu za novu vladu, pod uslovom da su iscrpljene sve druge ustavne procedure.

Dodaje da su kao drugoplasirana stranka, sa jednim poslanikom manje od Samoopredeljenja, predložili Tačiju da prihvati Hotija kao kandidata DSK, uvereni da je cela procedura bila ustavna i da je izbor nove vlade u interesu zemlje.

Izvor: Танјуг

KiMMustafaUstavni sud
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva