:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Mart 10, 2020   17:19

0

30

Mustafa: DSK za bezuslovno ukidanje takse

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa poručio je danas da je ta stranka za bezuslovno ukidanje takse i ocenio da mera reciprociteta treba da se usaglasi sa SAD i EU.

"Kao lider DSK, jasno sam se založio za bezuslovno ukidanje takse, dok reciprocitet treba da bude usaglašen sa SAD i EU, u zavisnosti od ponašanja Srbije. To je stav i poruka DSK", napisao je Mustafa u postu na Fejsbuk nalogu.

On je ocenio da su odnosi sa SAD ušli u vrlo delikatnu i kritičnu fazu i dodao da poruka američkog senatora Dejvida Perdjua jasno govori o tome.

Prema njegovim rečima, ne postoji taksa niti reciprocitet važniji od odnosa sa glavnim saveznikom.

"Smatram da na Kosovu nema glasa u narodu koji bi ugrozio i doveo u pitanje odnose sa SAD. U kontaktu sam sa ambasadorom Grenelom. Poslao sam visokog zvaničnika DSK da direktno razgovara sa njim, kako bi bili informisani o nedavnom sastanku predsednika Tačija i Vučića u Vašingtonu i da iznesemo stav DSK", poručio je Mustafa.

Takođe, najavio je da će sarađivati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kao koalicionim partnerom i dodao da će DSK u narednim danima delovati konkretno na održanju partnerstva i prijateljstva sa SAD.

Izvor: Kosovo online

KiMMustafaSADtakseEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva