:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jun 24, 2020   22:43

0

126

Mustafa: Hoti će sam proceniti da li će otići u Vašington

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je večeras da je na premijeru privremenih kosovskih institucija Avdulahu Hotiju da proceni da li želi da nastavi sastanak sa Beogradom u Vašingtonu, bez prisustva Hašima Tačija, nakon što je protiv njega Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu.

"Hoti će sam da proceni. Imamo novu situaciju, a evaluaciju treba obaviti u konsultaciji sa partnerima. Sutra ćemo imati sastanak sa predstavnicima Evropske komisije. Ne znam za Vašington, jer imamo potpuno nove okolnosti", poručio je Mustafa na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, informacije još nisu jasne, jer nisu došle iz izvora ili izjava zvaničnika Specijalnog suda, te ne želi da ih komentariše, prenosi Kosovo onlajn pisanje Kohe.

"Ono što mogu reći je da je za DSK rat OVK bio pravedan. Njeni borci su se borili da zaštite građane i Kosovo, od organizovanog genocida i terora od Srbije. Bilo šta vezano za definiciju terora, kriminala treba da bude usmereno na Srbiju. Mi u potpunosti podržavamo Specijalni sud da radi nezavisno, ali moramo ga uzeti u obzir...", ocenio je Mustafa.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači otkazao je danas posetu Vašingtonu, dok je specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel rekao da će sastanak biti održan u prisustvu premijera privremenih kosovskih Avdulaha Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Танјуг

KiMHotiMustafaVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva