:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 22, 2019   11:58

0

101

Mustafa i Kurti, dogovor za rušenje kosovske vlade

Predsednici Demokratskog saveza Kosova i pokreta "Samoopredeljenje" Isa Mustafa i Aljbin Kurti složili su se da počnu neophodne pripreme za rušenje aktuelne vlade Ramuša Haradinaja.

Aljbin Kurti je planove objavio na svom Fejsbuk profilu, nakon današnjeg sastanka sa Isom Mustafom u Prištini.

"Danas sam se sreo sa predsednikom DSK Isom Mustafom. Razgovarali smo o političkoj situaciji i inicijativi za glasanje o nepoverenju vladi. Kosovu je potreban ekonomski razvoj, a ne institucionalna korupcija", napisao je Kurti.

Prema njemu, građani žele novo, dobro i pravo upravljanje, a ne loše upravljanje koje povećava javni dug, troši budžet i bankrotira.

"Dogovorili smo se da uradimo neophodne pripreme za rušenje vlade", napisao je Kurti.

Susret predsednika dve najjače opozicione stranke u kosovskoj skupštini usledio je na inicijativu Ise Mustafe, koji je najavio i susret sa Špendom Ahmetijem, predsednikom Socijaldemokratske partije, treće opozicione stranke Albanaca u kosovskom parlamentu.

Sve tri stranke zajedno, sa 56 poslanika, međutim nemaju dovoljan broj od 61 glasa, koliko je potrebno za rušenje vlade.

Srpska lista, takođe u opoziciji, ima 10 poslanika.

Iz "Samoopredeljenja" su najavili da bi neophodnih pet glasova za rušenje vlade mogli da pronađu među poslanicima vladajuće većine.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva