:

:

TV Most

Foto: Tviter

clock

Januar 23, 2020   18:03

0

201

Mustafa i Osmani: Produktivan sastanak sa Grenelom

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa i potpredsednica te stranke Vjosa Osmani istakli su, u odvojenim izjavama, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričardom Grenelom da je razgovor bio veoma produktivan i da je ekonomski razvoj najbolji put za napredak Kosova.

 

"Imali smo veoma produktivan sastanak sa ambasadorom Grenelom danas. Složili smo se u potpunosti da je najbolji put za napredak Kosova ekonomski razvoj i to bi trebalo da bude osnovni prioritet", napisao je Mustafa na Tviter nalogu.

"Zadovoljstvo nam je što ste ponovo ovde. Hvala ambasadoru Grenelu i predsedniku Trampu za njihovu podršku Kosovu. Grenel je doneo potrebnu energiju za dijalog sa Srbijom. Radujemo se saradnji sa njim u novoj vladi, koju planiramo da formiramo u skladu sa voljom naroda", napisala je Osmani na svom Tviter nalogu.

Specijalni izaslanak američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel sinoć je doputovao na Kosovo i nakon toga se sastao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem. Takođe, danas je pre sastanka sa čelnicima DSK razgovarao i sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem.

Grenel je od kosovskih lidera zatražio ukidanje taksi na uvoz robe iz Srbije kako bi došlo do ekonomskog razvoja i zapošljavanja mladih ljudi i poručio da Amerika ne želi da se meša u formiranje Vlade Kosova.

Izvor: Kosovo Onlajn

Isa MustafaRičard GrenelVjosa OsmaniSamoopredeljenjeDSKVlada Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva