:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Novembar 16, 2021   16:50

0

95

Mustafa: Kurti i Osmani bi nas gurnuli u rat, srećom nemaju tu moć

Nekadašnji premijer privremenih institucija u Prištini i bivši lider DSK Isa Mustafa rekao je da su lokalni izbori dokazali da su prevare Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija izašle na videlo, prenosi Reporteri. 

Mustafa kaže i da su premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani bili arogantni prema opoziciji i međunarodnoj zajednici, a da je sreća što Kurti i Osmani nemaju tu moć, jer bi "gurnuli Kosovo u rat".

"Ovi izbori su protekli u mnogo normalnijem ambijentu u odnosu na parlamentarne od 14. februara u kojima je promovisana histerija slična fašističkim. Ne samo iz Pokreta Samoopredeljnje i njene Gukso štake već i iz nekih medija. Lokalni izbori su dokazali da ovaj balon puca, prevare dolaze do izražaja i građani se pokazuju kao racionalni procenitelji na duži rok", kaže Mustafa.

Naveo je da je primetio da nažalost, sve što su Kurti i Osmani kritikovali u prošlosti, sada rade. 

"Ono što ih izdvaja je bahatost ne samo prema opoziciji i njihovim biračima već i prema međunarodnoj zajednici. Srećom nemaju mnogo snage jer bi nas čak i u rat gurnuli“, rekao je Mustafa.

Mustafa procenjuje da Pokret Samoopredeljenje na narednim izborima može ostati četvrta stranka.

"Sada moraju da se otrezne, jer ako ovako nastave, na sledećim izborima Pokret Samoopredeljenje može ostati četvrta stranka, a Gukso nigde kao danas", rekao je Mustafa. 

Bivši lider DSK je rekao da je povratak te stranke na vlast u Prištini posle lokalnih izbora važan, ali da je očekivao da će DSK pobediti u Gnjilanu, Podujevu i Vučitrnu.

"Rezultati DSK su dobri. Očekivao sam da će DSK zaslugama osvojiti Gnjilane, Podujevo i Vučitrn. Smatram da su promene koje su se desile u Prištini veoma važne, ne samo za DSK. Koliko će dobro funkcionisati menadžment Prištine zavisi dosta od podrške Skupštine opštine, direktora, ali i od podrške vlade”, naveo je Mustafa. 

Kaže da je sada kampanja prošla i da počinje obračun sa realnošću koja, dodaje, nije ni jednostavna, ni crno-bela, a svim gradonačelnicima poželeo je uspeh. 

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMMustafaKurtiOsmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva