:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Novembar 21, 2021   9:12

0

111

Mustafa: Kurtijevu izjavu ne shvatam ozbiljno, oni koji mu veruju se slažu sa obmanom

Bivši predsednik DSK Isa Mustafa izjavio je da ne hvata ozbiljno izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija o referendumu za ujedinjenje sa Albanijom, prenosi Gazeta ekspres.

Mustafa je istakao da oni koji veruju Kurtiju "pristaju na obmanu i žive u iluzijama". Kao ilustraciju je naveo pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom i spornih 8.200 hektara i dodao da su oni koji su obmanuli građane po tom pitanju danas "predsednik, premijer, poslanici, gradonačelnik".

"Kurti se prilagođava stvarnosti. Njegov problem nije promena stava za nacionalno jedinstvo, sa transformacijom uloge lidera u ulogu birača, već je problem u onima koji su mu verovali. Kao što nije problem u onima koji su graničnim sporazumom sa Crnom Gorom kreirali lažni uzrok gubitka 8.200 hektara i građane ostavili bez vizne liberalizacije i zarobljene u getima, već u onima koji su slijepo vjerovali ovom uzroku", rekao je Mustafa.

On je dodao i da je izjava o ujedinjenju sa Albanijom Kurtijeva manipulacija, kao i druge stvari koje je govorio da bi "došao na vlast".

"Nije toliko glup da ne zna šta može, a šta ne može kada dođe na vlast. Na onima koji mu veruju je da se uteše svojim iluzijama i da prihvate prevaru", rekao je Mustafa.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u intervjuu za onlajn magazin "Monokl" rekao da će glasati za, ukoliko dođe do demokratskog referenduma za ujedinjenje sa Albanijom.

"Kada bi se dogodio demokratski referendum, ja bih glasao za, ali ponavljam, samo ako bi to bilo urađeno na miran i demokratski način", rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMKurtiMustafareferendum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva