:

:

TV Most

Foto: RTK2

clock

Novembar 03, 2019   17:00

0

217

Mustafa: Moguća koalicija sa Samoopredeljenjem, čeka se potvrda rezultata izbora

Lider DSK Isa Mustafa i dalje kao moguću vidi koaliciju sa Samoopredeljenjem, iako je pre dva dana rekao da će ostati u opoziciji ako ne postignu dogovor sa tim pokretom, i podvukao da se čeka potvrđivanje rezultata izbora, prenosi Gazeta Ekspress.

“Tek nakon potvrde rezultata postaće jasno ko ima pravo na mandat. Do verifikacije rezultata sarađujemo sa Samoopredeljenjem na usaglašavanju programa upravljanja” rekao je Mustafa.

Podseća se da je pre par dana lider DSK ostavio čak i mogućnost prelaska u opoziciju ako se ne slože sa Samoopredeljenjem oko vladajućeg programa i pozicija.

"Dok se glasovi broje i prebrojavaju svaki dan, a spor oko  glasova van Kosova ne prestaje nakon završetka izbora, naravno da se neizvesnost mogućnosti koalicije produžava", naglasio je.

Pokret samoooredeljenja i DSK započeli su sastanke radi usaglašavanja programa upravljanja iako rezultati nisu potvrđeni i složili su se da Vlada ima 12 ministarstava i 26 zamenika ministara.

Navodi se da je prema izveštajima medija poznato da DSK želi da dobije predsednika parlamenta te  ministarstva spoljnih poslova, unutrašnjih poslova, finansija, prosvete i ekonomskog razvoja.

Izvor: Kosovo online

KiMMustafaDSKSamoopredeljenjekoalicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva