:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 15, 2020   18:12

0

92

Mustafa najavio samo još jedan susret sa Kurtijem

Stranački organi Demokratskog saveza Kosova (DSK) neće razmatrati poslednji predlog koalicionog sporazuma sa Pokretom Samoopredeljenje o formiranju nove vlasti, izjavio je danas predsednik te stranke Isa Mustafa.

Mustafa je, kako prenosi KTV, rekao da će se samo još jedanom sastati sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem na tu temu i da će taj susret biti presudan.

On, međutim, nije precizirao kada bi se taj susret mogao dogoditi.

Na tom sastanku će ili biti postignut dogovor o zajedničkom upravljanju ili ga neće biti, kazao je Mustafa.

Lider DSK je to rekao nakon što je funkcioner te stranke, Avdulah Hoti, na svom fejsbuk profilu objavio najnoviju ponudu koju je Samoopredeljenju ranije danas uputio Mustafa.

Prema tom predlogu, DSK insistira na mestu predsednika parlamenta do izbora njihovog kandidata za kosovskog predsednika, nakon što aktuelnom Hašimu Tačiju istekne mandat, naredne godine.

To praktično znači da bi već izabrani predsednik parlamenta Glauk Konjufca morao da se povuče sa te funkcije, a da novi bude izabran iz sastava DSK.

Inače, za izbor Konjufce za predsednika parlamenta poslednjeg dana u okviru roka za održavanje konstitutivne sednice parlamenta, 26. decembra, glasali su i poslanici DSK, stranke koja sada traži njegovo povlačenje sa te funkcije.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva