:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jun 04, 2020   11:11

0

256

Mustafa: Neuspešan bojkot Kurtija i Osmanijeve

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa kritikovao je u komentaru na Fejsbuku postupke Vjose Osmani i Aljbina Kurtija.

Bojkot jučerašnje sednice od strane Vjose Osmani i današnji ne dolazak na primopredaju dužnosti Aljbina Kurtija Mustafa ocenjuje kao neuspešan bojkot.

„Koordinisani bojkot Vjose Osmani, predsedavajuće Skupštine i bivšeg premijera Aljbina Kurtija, nije uspeo. Prva je izbegla odgovornost da predsedava sednicom Skupštine, na kojoj će njen potpredsednik iz redova DSK biti izabran za premijera, dok će njena stranka DSK, gde je i dalje potpredsednica, voditi vladajuću koaliciju. Neodgovorna je akcija ", napisao je Mustafa na Fejsbuku.

Mustafa se osvrnuo i na današnji nedolazak Kurtija na primopredaju dužnosti Avdulahu Hotiju.

"Njegova izjava da ne predaje zadatak čoveku koji ga je smenio je niska i netačna. U stvari, pre nego što je Kurti smenjen njega je otpustila Skupština glasanjem više od 2/3 poslanika za njegovu smenu. Ovo jutrošnje pojavljivanje samog premijera Hotija na ceremoniji, jasno pokazuje da pre njega nije bilo premijera. Jer bi svaki premijer sa normalnim ponašanjem predao zadatak svom nasledniku“, zaključio je Mustafa u svom postu.

Izvor: Kosovo online

KiMMustafaKurtiOsmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva