:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2019   20:02

0

200

Mustafa: O vladajućoj koaliciji razgovaram samo sa Kurtijem

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da će o pitanjima koja se tiču vladajuće koalicije, razgovarati samo za pregovaračkim stolom sa predsednikom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem.

"Ono što mogu reći je, da ćemo se, po svim pitanjima koja su usaglašena i o pitanjima za koja još uvek nemamo saglasnost, dogovoriti ili ne za pregovaračkim stolom sa Kurtjem", poručio je Mustafa.

Takođe, lider DSK je naglasio, da su obe strane uradile dobar posao i prema njegovim rečima, ako postoji pozitivan pristup i volja, brzo će se postići koalicioni sporazum za formiranje nove vlade.

Upitan da prokomentariše sastanak zamenika predsednika DSK Agima Veljiua sa članom Samoopredeljenja Agimom Bahtirijem, koji je tom prilikom izjavio da će mesto ministra unutrašnjih poslova pripasti Samoopredeljenju, Mustafa je istakao da poruke od pojedinaca nisu merodavne.

Nakon izbora održanih 6. oktobra, Samoopredeljenje i DSK su održale niz sastanaka radnih grupa radi približavanja političkog programa, a zatim su sastanci prešli na nivo lidera. 

Kurti i Mustafa, sastali su se nekoliko puta, a poslednji sastanak održan je prošlog ponedeljka i završen je bez ikakvih konkretnih rezultata, podseća se u tekstu.

Izvor: Kosovo Onlajn

Isa MustafaAljbin KurtiDSKSamoopredeljene
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva