:

:

TV Most

Foto: Telegrafi

clock

Mart 04, 2019   16:47

0

219

Mustafa optužio Tačija i Haradinaja za stanje na Kosovu

Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, optužio je danas Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da su odgovorni za trenutnu situaciju na Kosovu, koja je veoma loša u gotovo svim segmentima društva, posebno u odnosima sa međunarodnim partnerima. 

Mustafa je na konferenciji za novinare, nakon sednice stranačkog Prededništva, rekao da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedini način za izlazak iz krize.

Lider DSK je rekao i da, bez obzira na to što se sastaje sa Tačijem ili Haradinajem, niko na Kosovu ne treba ni da pomisli da će tu stranku neko moći da natera da u ovom mandatu zmeni Alijansu za budućnost Kosova, kako bi spasao najuticajniju vladajuću Demokratsku partiju Kosova.

"Nikada nećemo uraditi tako nešto: oni koji su to učinili treba da se sami peru i tako reše svoje probleme", rekao je Mustafa i dodao da bi Priština trebalo da vude oprezna kada je reč o odnosima sa SAD i dijalogu sa Beogradom, preneo je Zeri.

Tačiju je poručio da kosovski ustav nije njegova harmonika, a Haradinaju da se, kada je reč o taksama na proizvode iz Srbije i BiH, ponaša kao da je Kosovo njegova imovina.

Za Haradinaja je rekao da je njegova ustavna dužnost da vodi dijalog sa Beogradom.

"Nema drugih odgovornih za današnju situaciju. Imamo problem nezaposlenosti, problem porodice, sumnjivih ugovora u obrazovanju, zdravstvu...", rekao je Mustafa i dodao da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jedino rešenje za izlazak iz krize.

Izvor: T a n j u g

MustafaTačiHaradinajtakseizboriKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva