:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Avgust 14, 2020   20:23

0

133

Mustafa: Pozdravljam sastanak u Vašingtonu, angažman SAD u dijalogu potvrđen

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa pozdravio je danas najavljeni sastanak u Vašingtonu 2. septembra između delegacija Beograda i Prištine, uz ocenu da taj sastanak potvrđuje posvećenost SAD procesu dijaloga.

“Sastanak u Vašingtonu 2. septembra je očekivana vest koja potvrđuje posvećenost SAD u procesu dijaloga. Kosovo* nikada nije izgubilo veru u snažno partnerstvo sa SAD i zahvalno je za svu podršku”, napisao je Mustafa u objavi na Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, uloga SAD i EU u zaključivanju procesa dijaloga sa Srbijom, uz obostrano priznanje, od velikog je značaja za tzv. Kosovo.

U sredu 2. septembra predstavnike Beograda i Prištine u Beloj kući će dočekati specijalni izaslanik za dijalog Ričard Grenel i savetnik za nacionalnu bezbednosti predsednika Trampa Robert O’Brajen.

Međutim, očekuje se da sa  Avdulahom Hotijem neće biti Hašim Tači. Tako je u izjavi za prištinsku Kohu nagovestio Grejson Vinsent iz američkog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vinsent je spomenuo samo Hotija i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kao lidere između kojih će se održati sastanak.

Izvor: Kosovo online

KiMMustafaSADdijalog Beograda i Prištine

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva