:

:

TV Most

Foto: N1

clock

April 03, 2020   15:06

0

134

Mustafa: Samoopredeljenje zaplenilo javna preduzeća, DSK nije glasao za odbore

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa optužio je svog doskorašnjeg koalicinog partnera, Pokret Samoopredeljenje, da je izvršio politizaciju odbora u tri javna preduzeća, prenosi Gazete ekspres.

Mustafa je to nazvao partijskom korupcijom, naglašavajući da ministri DSK nisu učestvovali u glasanju za izbor privremenih odbora tri javna preduzeća koji je obavljen na 21. sednici odlazeće vlade kojom je predsedavao Aljbin Kurti.

"To je partijska tendencija zauzimanja javnih preduzeća za interese Samoopredeljenja. To je nepoštovanje njihovih javnih izjava o depolitizaciji odbora. Njihova politizacija u ovom obliku je partijska korupcija", rekao je Mustafa.

On je rekao da ministri iz njegove partije u ovoj vladi ostaju samo da pomognu u borbi protiv koronavirusa.

"Ministri iz DSK u ovoj vladi ostaju samo da pomognu u borbi sa Kovid-19. Ne učestvuju u drugim odlukama. Ministri iz DSK nisu učestvovali ni u jednom glasanju za odbore", kaže Mustafa, objašnjavajući da podržavaju sednicu koja je juče održana samo zbog organizovanja nastave na daljinu.

Imenovanje odbora Pošte, Infrakos vodovoda, izazvalo je široku reakciju, posebno nakon što je objavljeno da su neki kandidati članovi ili su bliski Pokretu samoopredjeljenje, a pored političkih stranaka u zemlji, osude su stigle i od civilnog društva.

Ipak, ovakav izbor opravdala je vršilac dužnosti ministra ekonomije Rozete Hajdari, koja je rekla da je to učinjeno privremeno, kao i da se radi o ljudima koji su se nedavno pridružili Samoopredeljenju i koji ne kradu državu.

Izvor: Kosovo online

KiMMustafaDSKSamoopredeljenjeprivatizacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva