:

:

TV Most

Foto: Blic, privatna arhiva

clock

Novembar 20, 2019   19:31

0

98

Mustafa: Sastanak sa Kurtijem krajem nedelje

Lider DSK Isa Mustafa izjavio je da se sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem dogovorio da se sastanu krajem nedelje, kako bi zajednički procenili gde je postignuta harmonizacija upravljačkog programa i rešili pitanja koja prethode sporazumu o vladi, prenosi Gazeta Ekspres.

Mustafa je u izjavi za list Gazeta Ekspres istakao da će nakon overe rezultata izbora biti češćih sastanaka sa Kurtijem.

„Naravno, nakon što se potvrde rezultati izbora, nastavićemo da se sastajemo sa našim radnim grupama kako bismo razmotrili mogućnost podele odgovornosti u budućem upravljanju“, rekao je lider DSK.

Mustafa je podsetio na to da je pre dve nedelje održan poslednji sastanak radnih grupa te dve političke partije na kome se razgovaralo o približavanju zajedničkog upravljačkog programa, a u međuvremenu je održan sastanak između lidera dveju stranaka.

Kurti je u međuvremenu pomenuo susret sa Mustafom i dodao da će se to desiti pre nego što se rezultati izbora potvrde, podseća se u tekstu.

„Prvo ćemo se verovatno sastati pre overe rezultata sa Isom Mustafom, drugo više je od 80 odsto upravljačkog programa usklađeno, a treće složili smo se da ćemo imati samo 12 ministarstava“, naglasio je Kurti.

Kurti je dodao da će biti uglavnom dva zamenika ministara za ministarstva i najmanje 30 odsto ministarki, a tek nakon potpune programske usklađenosti našeg vladajućeg mandata sa dokumentom na više stranica podelićemo svoje odgovornosti na izvršne, ali to je najlakši deo, najteže što smo prošli je programsko usaglašavanje, podvukao je lider Samoopredeljenja.

Mustafa i Kurti sastali su se četiri dana nakon vanrednih parlamentarnih izbora. Sastali su se 10. oktobra, nakon čega su kandidat za premijera DSK Vjosa Osmani i Aljbin Kurti razgovarali sa medijima.

Samoopredeljenje i DSK započeli su sastanke radi usaglašavanja programa upravljanja iako izbori nisu potvrđeni. Složili su se da buduća vlada ima 12 ministarstava i 26 zamenika ministara. Ali još uvek se ne govori o pozicijama i podeli ministarstava, piše Gazeta Ekspres.

Potvrda izbornih rezultata još nije završena, a više od 1.400 glasačkih mesta nedavno je prošlo postupak prebrojavanja, od čega je 904 prebrojeno, a 504 ostalo.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMKurtiMustafa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva